Υπό αναβάθμιση σε νέα έκδοση. πληροφορίες εδώ
Το forum είναι πλέον προσβάσιμο και μέσω κινητού

Μη Συνδεδεμενος Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε

Μετάβαση στη σελίδα : 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Next

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Go down  Μήνυμα [Σελίδα 1 από 9]

Δημοσίευση  στό Σαβ 5 Sep 2009 - 5:55Link στο 1

Ποια η γνωμη σας γενικα για το θεσμο του γαμου?Τον βρισκετε απλα εναν υπερτιμημενο θεσμο,κατι που δεν αλλαζει καθολου τις σχεσεις του ζευγαριου και γινεται για τους γονεις και τους συγγενεις,ενα ωραιο παραμυθι χωρις καμια ουσιαστικη σημασια,την αναμενομενη εξελιξη μιας καλης,μακροχρονιας σχεσης,κατι αλλο?
Θελετε γενικα να αποκτησετε παιδια στη ζωη σας?Θα το κανετε βασει προγραμματισμου και με γνωμονα τη λογικη ή θα αφησετε το συναισθημα να παρει την ευθυνη?
Στη φαση που ειστε τωρα,αν τυχαινε ο ερχομος ενος παιδιου,τι θα κανετε?
Ακομα κι αν δεν ειστε σε σχεση και τυχει απο μια "ελευθερη" συνευρεση.
Οι γυναικες θα το κρατουσατε,ακομα και μονες?Οι αντρες θα αναλαμβανατε το ρολο πατερα,με ή χωρις γαμο,θα αφηνετε την κοπελα να αποφασισει και θα βοηθουσατε οσο μπορειτε,θα εξαφανιζοσασταν?

Δημοσίευση  στό Σαβ 5 Sep 2009 - 6:46Link στο 2

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών
melina18

Πρόστυχο Αγγελάκι
Δε θεωρω οτι ο γαμος επιφερει καποια ουσιαστικη αλλαγη σε ενα ζευγαρι που ειναι ουτως η αλλως πολλα χρονια μαζι και συζουν. Ειναι πχ καποιοι γνωστοι μου που ειναι μαζί 8 χρόνια, τα 3 εξ αυτων συζουν(πολύ ευτυχισμενοι) αλλα δε θελουν να παντρευτουν , "ειναι κατα του γαμου" Rolling Eyes Rolling Eyes Οκ δικαιωμά τους αλλά what the fuck , ποια ειναι η διαφορα?

Ναι θελω να αποκτησω παιδια οταν μεγαλώσω Razz ΕΦΟΣΟΝ θα ειμαι με εναν ανθρωπο που θα ειμαστε αρκετό καιρο μαζι και ευτυχισμενοι. Και φυσικά τα παιδια πρεπει να τα προγραμματισεις, οταν θα εισαι ετοιμος ψυχολογικα, οικονομικα κλπ κλπ κλπ.

Επισης ειμαι κατα του να κανεις παιδια σε πολύ μικρη ηλικία. Το να κανεις παιδι προϋποθέτει να βαλεις τον εαυτό σου σε δευτερη μοιρά , πρεπει να εισαι πολύ ωριμος για να το κανεις αυτο Exclamation Exclamation

Αν ερχοταν ενα παιδι αυτη τη στιγμη(που οκ μπορεις να το ελεγξεις ως ενα βαθμό αυτο το πράγμα, δεν ερχονται ετσι τα παιδια Rolling Eyes ), δε νομιζω οτι θα το κρατουσα. Δεν εχω δουλεια, ειμαι μικρή και σιγουρα δεν ειμαι διατεθημενη να βαλω απο τα 22 μου τον εαυτό μου σε αυτη τη διαδικασια, απ' τη στιγμη που ο κυριος προβληματισμος μου nowadays ειναι "τι ταινια να δουμε? Που λετε να παμε το βραδυ?" (οκ υπερβαλλω αλλά you got the point), με ποια ακριβως ωριμοτητα και υπευθυνότητα θα μεγαλώσω ενα παιδι?

Και μην το θεωρησετε αναισθησία , πιστευω αν εφτανα σε αυτο το σημειο, δε θα κραταγα το παιδι μεν , αλλά σιγουρα θα ημουν χαλια ψυχολογικα για παρα πολύ καιρο. Νομιζω ομως οτι ειναι πολύ πιο υπευθυνο απο το "τι 17, τι 20, τι 22 χρονων αντε γιουρια γιναμε ολοι υπευθυνοι γονεις." . Για να μην παθω ομως προσεχω.
Αυτα Rolling Eyes

Δημοσίευση  στό Σαβ 5 Sep 2009 - 8:01Link στο 3

Κι εγω περιπου οπως η Χαρουλα το βλεπω.Βεβαια,οσο και να προσεχεις,ατυχηματα παντα συμβαινουν ή μπορει να συμβουν.
Αλλα δε ξερω αν θα μπορουσα να κανω εκτρωση.Δεν ειμαι θεουσα (ξερω,το ξερετε) αλλα σ'αυτο το θεμα ειμαι πολυ ευαισθητοποιημενη.Πολυ δυσκολα θα το αποφασιζα,αλλα ουτε και τι θα εκανα ακριβως μπορω να σκεφτω.
Οπως λεει κι ο μπαμπας μου,για οσους θελουν παιδια πολλοι νεοι,"Το παιδι,παιδι να παιζει."

Δημοσίευση  στό Σαβ 5 Sep 2009 - 9:13Link στο 4

Δε θεωρώ ότι ο γάμος αλλάζει κάτι στα συναισθήματα που ενώνουν το ζευγάρι, απλά ίσως λόγω των αυξημένων υποχρεώσεων να προκαλούνται κάποιες τριβές και προβλήματα που όμως αν υπάρχει η απαραίτητη ωριμότητα, αγάπη και κατανόηση, ξεπερνιούνται...βέβαια, έχει σημασία αν πριν το γάμο το ζευγάρι συζούσε ή όχι, γιατί κακά τα ψέματα, κάποια πράγματα φαίνονται κυρίως (αν όχι μόνο) με τη συμβίωση...ναι, για ΄μενα είναι η αναμενόμενη κατάληξη μιας καλής και μακροχρόνιας σχέσης...
Όσο για τα παιδιά, θέλω πολύ να κάνω αλλά θα έπαιρνα μια τέτοια απόφαση κυρίως με τη λογική...θα κοίταζα δηλαδή αν κι εγώ και ο πατέρας μπορούμε να ανταποκριθούμε στις όποιου είδους υποχρεώσεις μας.
Αν μου τύχαινε τώρα, σαφώς και θα το κρατούσα, ακόμα και μόνη...είμαι κατά της έκτρωσης εκτός από τρεις περιπτώσεις: αποτέλεσμα βιασμού, σοβαρό πρόβλημα υγείας του εμβρύου και κίνδυνος για τη ζωή της μητέρας...

Δημοσίευση  στό Σαβ 5 Sep 2009 - 9:32Link στο 5

Χαρούλα* έγραψε:αλλα δε θελουν να παντρευτουν , "ειναι κατα του γαμου" Rolling Eyes Rolling Eyes Οκ δικαιωμά τους αλλά what the fuck , ποια ειναι η διαφορα?

Αφου δεν υπαρχει διαφορα οπως σωστα λες τοτε δεν υπαρχει και νοημα να παντρευτουν (since there is no difference). Η οποια αλλαγη ισως επελθει μονο στο πως τους βλεπει ο στενος τους περιγυρος αλλα και αυτο δεν νομιζω οτι ειναι κατι που θα επρεπε να τους απασχολει η και να αποτελει κρητηριο στην τελεση η μη του γαμου. Very Happy

Δημοσίευση  στό Σαβ 5 Sep 2009 - 10:16Link στο 6

Ο γάμος, ακόμα και για ανθρώπους που έχουν ήδη συμβιώσει, καταστρέφει τη σχέση. Γιαυτό είμαι κατά του γάμου.

Δημοσίευση  στό Σαβ 5 Sep 2009 - 10:21Link στο 7

Σωστοί Χαρούλα κι Άνιμαλ...αν το ζευγάρι δε βλέπει διαφορά, ποιός ο λόγος; Αρκετά με τα στερεότυπα...αρκεί να μην υπάρχουν άλλα εμπόδια, δεν ξέρω...π.χ. έχει πάρει το αυτί μου (μπορεί να είναι και βλακεία βέβαια) ότι αν έχεις κάνει πολιτικό γάμο κι όχι θρησκευτικό δεν μπορείς να βαφτίσεις το παιδί σου, οπότε λογικά το ίδιο δεν θα ισχύει κι αν δεν έχεις παντρευτεί; Αλλά μάλλόν βλακεία είναι γιατί αν ήταν έτσι ούτε οι ανύπαντρες μητέρες θα μπορούσαν...

Δημοσίευση  στό Σαβ 5 Sep 2009 - 10:57Link στο 8

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών
vagulinos

Limo Driver
Cherouvim έγραψε:Ο γάμος, ακόμα και για ανθρώπους που έχουν ήδη συμβιώσει, καταστρέφει τη σχέση. Γιαυτό είμαι κατά του γάμου.

o gamos...einai ena koinoniko gegonos...einai mia upoxreosi .....einai san ta genethlia kapoiou pou exei paei se 20 genethlia filon tou to telefteo xroniko diastima.....kia ta dika tou ta giortazei pnevmatika kai platonika mono...... Rolling Eyes .....xoris na kopsei esto ena kok na to giortasei........prepei na eisai akoinonitos gia na kaneis kati tetoio...

prepei na ksekatharisoume to otan leme oti eimaste kata tou gamou ti ennooume....
eimaste kata tis sumviosis...???....aporreei kati parapano apo to na suzoume..???.....outos i allos ena paidi einai apo mono tou ena paketo upoxreoseon.....den exei na kanei an suzeis mono i an exeis kanei kai ena glenti kai mia ekklisia....
ntrepomaste na kanoume mia mikri ekdilosi xaras na timisoume tis paradoseis mas....????
ntrepomaste na mas doun oti den kseroume na xorevoume px..????..an kai oi nufes oti kai na kanoun den fainontai ta podia tous... Razz
lupomaste ta lefta...????.....

mallon eimaste akoinonitoi..... Rolling Eyes
kai stin telikh osoi einai kata tou gamou.......giati sumetexoun (kai ntunontai san agginara.. Razz ) kai den exoun afisei gamo gia gamo...???? Rolling Eyes

Δημοσίευση  στό Σαβ 5 Sep 2009 - 12:10Link στο 9

Πρέπει να αναλύσω πάρα πολύ και βαριέμαι. Ίσως αύριο.

Δημοσίευση  στό Σαβ 5 Sep 2009 - 13:48Link στο 10

[quote="vagulinos kai stin telikh osoi einai kata tou gamou.......giati sumetexoun (kai ntunontai san agginara.. Razz ) kai den exoun afisei gamo gia gamo...???? Rolling Eyes[/quote]
Πολύ καλό! Άκου εκεί αγκινάρα!!! Έλιωσα! rofl

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Επιστροφή στην κορυφή  Μήνυμα [Σελίδα 1 από 9]

Μετάβαση στη σελίδα : 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Next

Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης