Υπό αναβάθμιση σε νέα έκδοση. πληροφορίες εδώ
Το forum είναι πλέον προσβάσιμο και μέσω κινητού

Μη Συνδεδεμενος Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε

Μετάβαση στη σελίδα : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Go down  Μήνυμα [Σελίδα 9 από 9]

Δημοσίευση  στό Σαβ 5 Sep 2009 - 5:55Link στο 1

First topic message reminder :

Ποια η γνωμη σας γενικα για το θεσμο του γαμου?Τον βρισκετε απλα εναν υπερτιμημενο θεσμο,κατι που δεν αλλαζει καθολου τις σχεσεις του ζευγαριου και γινεται για τους γονεις και τους συγγενεις,ενα ωραιο παραμυθι χωρις καμια ουσιαστικη σημασια,την αναμενομενη εξελιξη μιας καλης,μακροχρονιας σχεσης,κατι αλλο?
Θελετε γενικα να αποκτησετε παιδια στη ζωη σας?Θα το κανετε βασει προγραμματισμου και με γνωμονα τη λογικη ή θα αφησετε το συναισθημα να παρει την ευθυνη?
Στη φαση που ειστε τωρα,αν τυχαινε ο ερχομος ενος παιδιου,τι θα κανετε?
Ακομα κι αν δεν ειστε σε σχεση και τυχει απο μια "ελευθερη" συνευρεση.
Οι γυναικες θα το κρατουσατε,ακομα και μονες?Οι αντρες θα αναλαμβανατε το ρολο πατερα,με ή χωρις γαμο,θα αφηνετε την κοπελα να αποφασισει και θα βοηθουσατε οσο μπορειτε,θα εξαφανιζοσασταν?

Δημοσίευση  στό Σαβ 12 Sep 2009 - 18:37Link στο 81

το μονο που εχω να πω καθως εχω κανει το βημα αυτο ειναι
"δεν ηξερες δεν ρωταγες???"

Δημοσίευση  στό Σαβ 27 Nov 2010 - 1:19Link στο 82

Ας καταθέσω κι εγω την άποψη μου, εστω και ετεροχρονισμένα...(αφου ειμαι καινούργια στο site και τωρα τα βλέπω τα θέματα αυτα!).
Καταρχην...δεν είμαι κατα του γάμου, αλλα ούτε και αναγκαστικά υπερ του θεσμού αυτού.Αυτο πρακτικά σημαίνει οτι ναι μεν εγω σαν γυναίκα θα ήθέλα να ζήσω όλο αυτό το πανηγύρι του γάμου(να φορέσω το νυφικό,να δω τη μανούλα μου να δακρύζει απο περηφάνεια, και ολα τα βλέμματα να ειναι καρφωμένα πανω μου κτλ) αλλα νομίζω οτι θα το κάνω πιο πολύ για να ικανοποιηθούν κάποια παλιά μυαλά, οπως της μανας μου,του πατέρα μου κτλ που ισως νιώσουν ασχημα αν βρεθεί καποιος και τους την πει που η κόρη τους συζεί, χωρίς νομική κάλυψη! Καθοτι εγω σαν Μαρία δεν εχω ανάγκη τη νομική κατοχύρωση που θα μου δώσει ενα άψυχο χαρτι, για να είμαι ευτυχισμένη με το σύντροφό μου!Ωστόσο, θελω οι γονείς μου να είναι περήφανοι για μένα, χωρίς αυτο να σημαίνει οτι θα ζήσω οπως θέλουν αυτοί ή με όποιον επιθυμούν αυτοί ή θα επιτρέψω τις αυθαίρετες παρεμβάσεις τους στην οικογένεια μου κτλ.Πάντα μου άρεσε να θέτω όρια οπου (κρίνω εγω οτι)χρειάζεται προς αποφυγή του να μου ανέβουν στο σβέρκο οι διάφοροι καλοθελητές, όσο προσφιλείς ή αγαπητοί και να είναι αυτοί σε μένα! Smile
Με δεδομένα λοιπόν τα όσα προαναφέρθηκαν...κατατάσσω κι εγω τον εαυτό μου στην κατηγορία εκείνων που θα παντρευονταν για να κανουν οικογένεια και παιδια,όταν νιώσω οτι βρήκα τον κατάλληλο σύντροφο(που θα γίνει αξιος σύζυγος και πατέρας για τα παιδιά μου) και συνοδοιπόρο μου σε αυτό το μεγάλο βήμα!Γιατι διαφορετικά αν δεν ειχα στο μυαλό μου τη δημιουργία οικογένειας, δε θα είχα καποιο ισχυρό κίνητρο για να παντευτώ, εφόσον με το γάμο δε θα καλυτερέψει η σχέση μου,ουτε θα αποκτήσει ετσι περισσότερες πιθανότητες να διαρκέσει στο χρόνο αν δεν στηρίζεται σε γερά θεμελια(ουτε αναγκαστικά και θα χειροτερέψει ομως,αν και ειναι κι αυτό ενα ενδεχόμενο,καθώς εχω δει πολλα ζευγάρια που συζούν 5 χρόνια,παντρευονται και μετα απο μερικούς μήνες χωρίζουν!Εκει μαλλον φταιει κατ'εμε το οτι τους εγκλωβίζει η λέξη γάμος που την εχουν ταυτίσει στο μυαλό τους ως την αιώνια υποχρέωση να ειναι για πάντα αφοσιωμένοι ΜΟΝΟ στο ταίρι τους κι αυτό τους κανει να πνίγονται.Αν δεν εχει υπάρξει συμβίωση βέβαια, τοτε πιθανόν να ανακαλύψουν ετεροχρονισμένα,μεσα στην εγγαμη συμβίωση τους τα μέλη του ζευγαριού οτι δε ταιριάζανε σαν ανθρωποι καθώς δε μπορεσαν να βρούν ενα κοινό κωδικα συνύπαρξης μεσα στην καθημερινότητα).
Οσον αφορά το θέμα μιας ανεπιθύμητης εγκυμοσύνης τώρα...σε καμία περίπτωση δε θα εκανα εκτρωση(το λεω αυτο τωρα στα 30 μου βέβαια, αν μου συνέβαινε αυτό στα 23 μου π.χ δεν ξερω αν θα ελεγα το ιδιο), κι αν ο σύντροφος δεν ήθελε να αναλάβει τις ευθυνες του, θα μεγάλωνα μόνη μου το παιδί μας(φροντίζοντας να βλέπει τον πατέρα του-εφόσον και ο ίδιος θα το επιθυμούσε γιατι είναι τοσο ευσυνείδητοι όλοι οι ανθρωποι-γιατι το παιδι χρειάζεται και το πατρικό πρότυπο για να μεγαλώσει σωστά), οσο δύσκολο κι ν αποδειχτεί στην πορεία αυτό το ενχείρημα.
queen τσιρ λοβ

Δημοσίευση  στό Κυρ 28 Nov 2010 - 20:32Link στο 83

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών http://to-einai.blogspot.com
xrisimo kouneli

Beach Boy
Δύσκολα βέβαια θα πάρεις απαντήσεις μιας και όσοι παραμένουμε ίσως έχουμε απαντήσει ήδη Wink

Σχετικά με το φόρουμ και τα μηνύματα σου κοίτα εδώ (Συχνές Ερωτήσεις) και εδώ (μηνύματα, εικόνες κλπ)

Δημοσίευση  στό Δευ 29 Nov 2010 - 5:10Link στο 84

xrisimo kouneli έγραψε:Δύσκολα βέβαια θα πάρεις απαντήσεις μιας και όσοι παραμένουμε ίσως έχουμε απαντήσει ήδη Wink

Δεν πειράζει...δεν περιμένω απαντηση ντε και καλά! Laughing Wink

Δημοσίευση  στό Πεμ 9 Dec 2010 - 21:24Link στο 85

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών http://to-einai.blogspot.com
xrisimo kouneli

Beach Boy
Καλό αυτό, δείχνει μοιρασιά απόψεων Wink

Σχετικά με το φόρουμ και τα μηνύματα σου κοίτα εδώ (Συχνές Ερωτήσεις) και εδώ (μηνύματα, εικόνες κλπ)

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Επιστροφή στην κορυφή  Μήνυμα [Σελίδα 9 από 9]

Μετάβαση στη σελίδα : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9

Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης